حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرمآباد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن گفت: انسان در زندگی مادی و معنوی، فردی و اجتماعی خود همواره در معرض آسیبها و خطرات گوناگون است. عقل و شرع انسان را وامیدارند تا در مقابل خطرات چارهاندیشی کند و از درد و رنج ،عذاب وهلاکت نجات پیدا کند و در زندگی دنیوی و اخروی سعادتمند باشد.
وی بیان کرد: خداوند متعال درآیه 10 سوره مبارکه صف: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا هَلْ أَدُلُّکُمْ عَلَى تِجَارَةٍ تُنجِیکُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِیمٍ؛ اى کسانىکه ایمان آوردهاید آیا شما را بر تجارتى راه نمایم که شما را از عذابى دردناک مىرهاند»، ایمان و جهاد در راه خدا را عامل نجات انسان از عذاب دردناک معرفی میکند همچنین در آیه 18 سوره مبارکه فصلت «وَنَجَّیْنَا الَّذِینَ آمَنُوا وَکَانُوا یَتَّقُونَ؛ و کسانى را که ایمان آورده بودند و پروا مىداشتند رهانیدیم»، ایمان و تقوا را از عوامل نجاتبخشی انسانها دانسته است.
حجتالاسلام میرعمادی با استناد به کتاب خصال صدوق، جلد یک، صفحه 74، تصریح کرد: از منظر نبی مکرم اسلام سه چیز برای انسان نجاتبخش است: ترس از خدا در آشکار و نهان، میانهروی در توانگری و تهدیستی و همچنین حقگویی در خشم و خشنودی.
نماینده ولیفقیه در استان لرستان ادامه داد: قطعاً نجات از وسوسههای شیطانی، هوا وهوس و در نهایت رهایی از آتش جهنم در گرو آن است که آدمی زبان خود را نگه دارد و آنرا از بیهودهگویی حفظ نماید، بر اشتباهات خود بگرید و به درگاه خداوند توبه کند و یا درخانهاش بر اهل منزل سخت نگیرد و آسایش را برای آنان فراهم کند.
حجتالاسلام میرعمادی، حفظ زبان را یکی از عوامل نجاتبخش انسان دانست و افزود: زبان از بزرگترین نعمتهای خداوند بر بشر است که هم فواید و برکات فراوان دارد و هم پسامدهای سنگین و خطرات جبرانناپذیر دارد.
وی اظهار کرد: زبان اگر در مدار تربیت حق وهدایت خدای سبحان و تعلیمات معصومین قرار گیرد و کنترل شود، سراسر خیر و منفعت است و اگر تربیت و کنترل نشود سراسر ضرر و زیان و خطر است، به همین جهت امام علی(ع) فرمود: «شخصیت انسان در زیر زبانش پنهان است».
حجتالاسلام میرعمادی بیان کرد: پیامبراکرم(ص) فرمود: «فتنه زبان، شدیدتر از ضربه شمشیر است» و نیز فرمود: «بلای انسان از زبان است»، همچنین فرمود: «زیبایی در زبان است». لذا از آنجایی که زبان عضوی دوپهلو است کنترل و نگهداری آن مورد سفارش است.
وی با اشاره به اینکه سکوت و خاموشی برای تفکر و اندیشه و دوری از کلام باطل و بیهوده گفتن یک اصل اخلاقی است، خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) در حدیثی فرمود: «بر تو باد به سکوت و خاموشی طولانی زیرا سکوت دور کننده شیطان و کمک کننده بر امر دین است».
حجحتالاسلام میرعمادی خاطرنشان کرد: با خواندن این وصیت پیامبر (ص) که «زبانت را نگهدار»، این نکته به ذهن میرسد که زبان را از چه چیزهایی نگه داریم؟ روشن است زبان را باید از دروغ، تهمت، غیبت، هرزهگویی و سخنچینی بازداشت؛ اینها گناهان بزرگی هستند که معمولاً آدمی از راه زبان به آنها آلوده میگردد کمااینکه نبی مکرم اسلام(ص) فرمود: «بهراستی از بزرگترین خطاها، زبانی است که عادت به دروغ داشته باشد».
نماینده ولیفقیه در لرستان اضافه کرد: در خطبه 176 نهجالبلاغه بیان شده که «زبان مؤمن در پس قلب او و قلب وعقل منافق پشت زبان اوست یعنی مؤمن هرگاه بخواهد سخنی بگوید نخست میاندیشد، اگرنیک بود میگوید و اگرناپسند بود از گفتن آن خودداری میکند، اما شخص منافق، آنچه بر زبانش جاری میشود میگوید و نمیداند کدام سخن به سود او و کدام به ضررش تمام میشود». بنابراین حفظ زبان از گناه وآلودگیها موجب نجات انسان است