حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولیفقیه درلرستان شنبه، چهارم مرداد در جلسه تفسیر آیه 37 سوره مبارکه ابراهیم(ع)، گفت: این آیه مبارکه میفرماید: «رَّبَّنَا إِنِّی أَسْکَنتُ مِن ذُرِّیَّتِی بِوَادٍ غَیْرِ ذِی زَرْعٍ عِندَ بَیْتِکَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنَا لِیُقِیمُواْ الصَّلاَةَ فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِّنَ النَّاسِ تَهْوِی إِلَیْهِمْ وَارْزُقْهُم مِّنَ الثَّمَرَاتِ لَعَلَّهُمْ یَشْکُرُونَ؛ پروردگارا من [یکى از] فرزندانم را در درهاى بیکشت نزد خانه محترم تو سکونت دادم پروردگارا تا نماز را به پا دارند پس دلهاى برخى از مردم را به سوى آنان گرایش ده و آنان را از محصولات [مورد نیازشان] روزى ده باشد که سپاسگزارى کنند».
وی اضافه کرد: از آن جهت به کعبه بیتاللهالحرام گفته میشود چون این محل دارای احترام و حرمت است، از بدو تأسیس خانه کعبه، این محل مورد احترام همه بوده است.
حجتالاسلام میرعمادی با اشاره به اینکه بر کسانیکه میخواهند به بیتاللهالحرام وارد شوند 24 چیز حرام میشود، گفت: هدف از اینکه حضرت ابراهیم(ع) فرزندش اسماعیل(ع) و همسرش هاجر(س) را در مکه اسکان داد برای عبادت خدا و اقامه نماز بوده است که این نشان میدهد نماز در مقایسه با سایر عبادات از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
وی ادامه داد: گاهی لازم است برای حفظ دین و اقامه نماز، هجرت، دوری از خانواده، محرومیت از رفاه و آسایش را به جان خرید همانگونه که حضرت ابراهیم(ع) برای اقامه نماز هاجر(س) و اسماعیل(ع) را در سرزمین دیگری اسکان داد.
امام جمعه خرمآباد با بیان اینکه مسئولان باید بدانند جلب توجه مردم و تمایل و پشتیبانی مردم از آنها بزرگترین سرمایه برای آنهاست، ادامه داد: مقصود از کلمه «تَهْوِی إِلَیْهِمْ» این است که حضرت ابراهیم(ع) از خدا خواسته است میل و اشتیاق مردم به ذریه وی جلب شود. امام خمینی(ره) نیز به پشتوانه مردم قیام کرد و امروز نیز مردم پشتوانه مقام معظم رهبری هستند.
وی افزود: دعاهای حضرت ابراهیم(ع) در آین آیات کوتاه هستند، وی امنیت کعبه، دوری از بتپرستی و آلودگیها، میل و رغبت مردم به ذریهاش و بهبود اقتصاد مردم را طلب میکند.
میرعمادی با بیان اینکه رونق اقتصادی در سایه اقبال عمومی مردم حاصل میشود و لازمه رونق اقتصادی تحمل سختیها، کار و تلاش است، اظهار کرد: نکته این آیات این است که همه تلاش حضرت ابراهیم(ع) برای خدا بود، برای توجه دادن مردم بهسوی خدا بود؛ لذا ما باید هرکاری که انجام میدهیم خدا را در نظر بگیریم.
وی گفت: نکته دیگر در سخنان حضرت ابراهیم(ع) این است که توجه به خدا باید سرلوحه کار ما باشد، همچنین در سخنان آن حضرت کلماتی وجود دارد که نشان میدهد وی رسالت جهانی داشته است و منادی و گسترشدهنده توحید است و با ساخت خانه کعبه همه اهل توحید را متوجه خانه کعبه کرد.