حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه خرمآباد شامگاه پنجشنبه، 12 تیرماه در برنامه تفسیر سوره ابراهیم(ع) در مسجد بعثت خرمآباد گفت: آیه پنجم سوره ابراهیم(ع) که میفرماید: «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسَى بِآیَاتِنَا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَکَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللّهِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لآیَاتٍ لِّکُلِّ صَبَّارٍ شَکُورٍ» به این معناست که در حقیقت موسى را با آیات خود فرستادیم [و به او فرمودیم] که قوم خود را از تاریکیها به سوى روشنایى بیرون آور و روزهاى خدا را به آنان یادآورى کن که قطعا در این [یادآورى] براى هر شکیباى سپاسگزارى عبرتهاست.
وی اضافه کرد: دو کلمه «صبار» و «شکور» که در این آیه آمده است معنای صیغه مبالغه میدهد و ریشه این دو کلمه از صبر و شکر است که از نامهای خداوند صابر و شاکر است.
این مفسر قرآنکریم با بیان اینکه صبر و شکر در همه کارها خوب است اما در بعضی موارد باید زیاد استقامت کرد، ادامه داد: شکور صیغه مبالغه است به معنی کسی که زیاد شکر خدا را به جا میآورد.
وی افزود: پس از آنکه حضرت موسی(ع) فرعون را از بین برد و تشکیل حکومت داد خداوند متعال در سایه حکومت حضرت موسی(ع) نعمتهای فراوانی به قوم موسی عنایت کرد.نماینده ولیفقیه در لرستان در بیان دستاوردهای حکومت حضرت موسی(ع) گفت: درسی که از این آیه میتوان گرفت این است که ملتی که قیام و انقلاب میکنند تداوم انقلاب آنها به شکرگزاری در برابر نعمت و صبر و استقامت در برابر توطئهها بستگی دارد.
وی اضافه کرد: نکات کلیدی در این آیه این است که موسی(ع) قیام کرد و حکومت تشکیل داد و طاغوت زمان را از بین برد، موسی در برابر مخالفان دارای معجزات متعدد بود، مأموریت حضرت موسی خارج ساختن مردم از ظلمات به سوی نور بود.
حجتالاسلام میرعمادی گفت: ماموریت دوم حضرت موسی(ع) یادآوری ایام الله بود که میتوان از این نتیجه گرفت برخلاف نظر گروه منحرف وهابیت که میگویند نباید برای ایامالله جشن و یا عزاداری گرفت، جشن برای ایام الله و عزاداری برای ایام الله جایز است.
وی درخاتمه یادآور شد: نکته دیگر این آیه مبارکه این است که برای تداوم هر نهضت و انقلاب صبر و استقامت داشت و شاکر نعمتهای خداوند بود.